Важни съобщения

 Покана - "Конституиране на обществен съвет към ДГ17" Мечо Пух"

pdf

     

Профил на купувача

Тук можете да свалите важни документи от

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

ПРОТОКОЛ от заседание за избор на

изпълнител по ОП "Доставка на хранителни продукти"

download

 

СЪБИТИЯ

Mar
25
2016
Приказка за "Групата на приятелите" - IV a

"Майка съм на Лора Котева от IVᴬ група в ОДЗ 17 „Мечо Пух“. Пиша тези редове с дълбок респект и огромна благодарност към двете учителки на дъщеря ми г-жа Ирина Николова и г-жа Марияна Петкова и, разбира се, към леля Светла. През всичките четири години те се грижат с любов за нашите деца и се опитват да им предадат важните на тази възраст уроци за живота. Вдъхновена от примера им и по тяхна идея, дъщеря ми се труди дълго, за да измисли приказка за тяхната група – „Групата на приятелите“, както си я наричат.В приложение изпращам „плода на този труд“ , за реализацията на който с радост помогнах и аз. Бих искала да споделя детската гледна точка към случващото се в техния свят в градината."

С благодарност и уважение,

Диана Попова-Котева 

УЧИЛИЩЕ ЗА ПРИНЦОВЕ И ПРИНЦЕСИ


Имало едно време в далечна страна училище за принцове и принцеси. Всеки от двадесет и четиримата ученици в него притежавал специален скрит талант. В училището преподавали две феи на
знанието, г-жа Николова и г-жа Петкова, които имали нелеката задача да разкрият дарбите на своите ученици и да ги подготвят  за следващия етап от живота им на знатни особи.
Живеели си щастливо обитателите на училището под грижата на милата фея на уюта, леля Светла. Всеки ден принцовете и принцесите усърдно пишели, смятали, изучавали основите на природните науки, рисували, пеели и проявявали различни таланти. 
princove princesiПринцеса Лора, например, умеела да чете и пише, сякаш го е правила от векове. Красивата принцеса Даная рисувала чудни картини, а кротката принцеса Калина по нищо не ѝ отстъпвала. Влюбчивата Ивет имала прекрасни тоалети и заедно с принцеса Валя обсъждали последните модни тенденции. Палавата Мая разпръсквала любов и усмивки навсякъде около себе си. А принцесите Елена и Ивана винаги измисляли най-страхотните игри. Прекрасната Йоанна притежавала най-хубавите играчки и пеела с омаен глас. Михаела пък била толкова забавна, че каквото и да кажела се превръщало в смешка. Мистериозна била принцеса София, която рядко посещавала училището, но обожавала приятелите си и трите феи. 
Принцовете били не по-малко даровити. Принц Виктор бил най-добрият футболист, за него казвали, че е бъдещият Лео Меси. Калоян бил най-сръчният, а Боби – най-приказливият сред принцовете. Сашо бил най-красивият, след когото тайно въздишали не една и две принцеси. Принц Тони обичал вкусното хапване и високо ценял гурме кухнята в училището. Двамата Митковци винаги измисляли забавни шеги. Принц Тити бил най-прилежният и изпълнителен млад джентълмен, а принц Ади винаги проявявал загриженост и помагал на приятелите си. Юли пък бил най-палавият и непокорен сред младежите. Принц Матей често се влюбвал и непрестанно търсел лудия си заек. Никола бил изобретателят на групата, който постоянно правел роботи от кубчета и ги пускал на колела. Принц Дани никога не оставал до края на учебния ден – винаги се случвало така, че тъкмо да разкрие дарбата си и изчезвал загадъчно.
Така безгрижно, в игри и закачки, минавало времето в академията за знатни таланти, докато един ден феите на знанието не повикали всички принцове и принцеси спешно да се съберат, за да им съобщят важна новина. Над академията била надвиснала опасност. Някогашен възпитаник, който бил изключен от училището, искал да си отмъсти и да го унищожи. Феите обявили най-висока степен на тревога и събрали учениците именно, за да обсъдят спасителен план. 
Станало ясно, че заплахата е неизвестна – можело да бъде отрова, бомба, вирус и какво ли още не. Феите на знанието се чувствали безпомощни пред неизвестността, затова и се нуждаели от помощта на принцовете и принцесите. А те, неподозирано дори и за самите тях, в един глас предложили решението – „Да отворим сърцата си и да освободим силата на любовта! Да отворим умовете си и да освободим силата на знанието! Да се хванем за ръце и да се обединим – заедно сме непобедими!“ Феите останали изненадани, как не са се сетили, толкова близо било решението. А учениците възкликнали: „Но нали на това ни учихте толкова усърдно и последователно през всичките тези години! Нищо, че всеки следобяд чувахме магическата фраза „Заспивайте веднага!“ 
„Готови са!“ – казали си феите на знанието. 
Скоро злодеят бил победен и наказан с наличните оръжия в академията, дори не се наложила употребата на тежката артилерия. 
А всичко завършило ... как? Разбира се, щастливо и с щура веселба
Автор: Лора Котева – IVᴬ Група

      

 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #0feea2 #9c7f24 #ff807c